Marjan Klaassen

OLIFANTO leren anders bekeken

Over Marjan Klaassen

Gegevens

 • Naam Marjan Klaassen
 • Gespecialiseerd inIk ben gespecialiseerd in het werken met (gevoelige) kinderen.
 • Emailinfo@olifanto.nl
 • Telefoon0617644891

Iedereen wil leren. Soms lukt het alleen (even) niet.

Ik ben Marjan Klaassen, orthopedagoog en moeder van 2 dochters. Door onze kinderen ben ik in aanraking gekomen met de Davis methode en heb ik ervaren dat Davis counseling verschil maakt. Het oneindig herhalen van woordjes, letters en regels had niet als resultaat beter kunnen lezen of spellen. Het resulteerde wel in frustratie en het gevoel van dom zijn.

In mijn overtuiging dat dit anders moest kunnen, kwam ik tijdens mijn zoektocht naar een alternatief uit bij de Davis methode. Om onze kinderen te kunnen helpen ben ik gestart met de opleiding. Inmiddels heb ik al veel trajecten mogen begeleiden. Tijdens de counseling groeit het zelfvertrouwen en wordt een andere manier van leren eigengemaakt. Elke keer weer is het mooi om te zien dat cursisten ontdekken welke talenten ze hebben en dat ze leren hoe ze deze kunnen gebruiken om makkelijker en met meer plezier te leren!

Kijk voor meer informatie op www.olifanto.nl

OLIFANTO leren anders bekeken

De olifant staat symbool voor kracht, geduld en wijsheid. Passend bij de kinderen, jongeren en volwassenen met wie ik werk in praktijk Olifanto! Maar ook passend bij de Davis methode. Al van kinds af aan spreekt de olifant mij als dier aan. Ze zijn krachtig als individu, maar functioneren ook in een groep als een hecht team. Tijdens de counseling is dat waar ik samen met de cursist naar toe werk; krachtig stappen zetten in de eigen ontwikkeling waardoor het werken in de groep makkelijker gaat. En dit allemaal in de veilige omgeving van praktijk Olifanto. Ik werk sinds 2018 zelfstandig in mijn eigen praktijk in Leunen (gemeente Venray). In bijzondere gevallen werk ik ook bij cursisten aan huis. Ontspanning en plezier staan bij Olifanto centraal.

Vaardigheden

GeduldHumorCreatiefSensitiefImprovisatievermogen

Ervaring

 • 2018-heden

  Werkervaring

  Davis Counselor

  Oprichting praktijk Olifanto

 • 2000-heden

  Werkervaring

  Orthopedagoog

 • 2017-2018

  Opleiding

  Davis Dyslexia Association International

  Davis Counselor

 • 1996-2000

  Opleiding

  Radboud Universiteit

  Orthopedagogiek