Jolien Fokkens

De Vuurtoorn

Over Jolien Fokkens

Gegevens

img_8265

Ik ben Jolien Fokkens en sinds 1 januari 2005 begeleid ik in mijn praktijk De Vuurtoorn kinderen, scholieren, studenten en volwassenen met leerproblemen, concentratieproblemen en communicatieproblemen.

LEREN, CONCENTREREN EN COMMUNICEREN

Door mijn ervaring met lesgeven weet ik, dat er altijd wrijving is tussen het individuele belang van de leerling/cursist, het belang van de groep, de leerstof en de tijd die  docent heeft om extra aandacht te geven aan een leerling/cursist.

Leerlingen/cursisten met voldoende intelligentie, die moeite hebben lezen, rekenen, spelling en concentreren of andere problemen zoals dyslexie, dyscalculie, adhd en add, vallen gemakkelijk tussen wal en schip. Wat tot op hoge leeftijd grote gevolgen kan hebben.

Begin 2000 las ik het boek “De gave van dyslexie”. Direct wist ik, het kan niet bij alleen lezen van het boek blijven. Ik heb de opleiding tot Davis®-counselor gedaan en startte mijn eigen praktijk. Want leren gaat zoveel gemakkelijker met beelden.

In mijn praktijk creëer ik een rustige veilige plaats voor mijn cliëntjes/cliënten. Een plaats waar ze in hun eigen tempo en op hun eigen manier leren leren met behulp van beelden. Dat betekent anders leren, lezen, schrijven en rekenen. Maar ook, anders leren plannen, verslagen maken, concentreren en communiceren met je partner, vrienden, collega’s, klas- en/of studiegenoten.

Wilt u meer weten? Kijk dan eens op mijn website.

 

Vaardigheden

Dyslexie, Dyscalculie, Add/Adhd

Ervaring