Elsbeth Weterings-Gaaikema – leuker leren leren

Over Elsbeth Weterings-Gaaikema – leuker leren leren

Gegevens

 • Naam Elsbeth Weterings-Gaaikema – leuker leren leren
 • Gespecialiseerd inDyslexie, dyscalculie, dyspraxie, dysgrafie, ADD, ADHD, ODD andere ASS aspecten. Al wordt deze onderverdeling in de ASS-termen niet meer gebruikt, ze geven wel een duidelijker beeld van mijn ervaring en waarbij ik kan helpen.
 • Emailinfo@jongleer.nl
 • Telefoon0623045369

Voorstellen:
Hallo, ik ben Elsbeth Weterings (1960). Mijn passie is het om iemand te helpen om in zijn kracht te komen van leren.... om zichzelf te ontwikkelen. Het geeft me plezier als iemand zijn / haar plezier hier ook weer in terug krijgt.

Onze dochter heeft enorm veel geleerd van de Davis dyslexie - en autisme counseling. En dat heeft mij als moeder en leerkracht ook veel geholpen. Zelf blijf ik altijd leren ( nu ben ik bezig met de opleiding voor Davis autisme counseling) en lees ik dagelijks veel over ontwikkelingen in het onderwijs.

Daarnaast houd ik van SF, fantasy en historische boeken. Andere hobbies zijn: muziek luisteren, met de hond wandelen, lekker relaxen en zo nu en dan werk ik een poos in India op Parikrma een project in Bangalore.

Praktijk Jongleer:
Voor mij is Davis counseling een manier die prachtig is en aanvullend op het reguliere onderwijs. Ik heb nu al vaak meegemaakt dat de counseling een wezenlijk verschil kan maken voor iemand. Voor beelddenkers en voor kinesthetische ( lerend door lichaamsgevoel) leerlingen geeft het een prima ingang om goed te leren leren en hun leerobstakels te overwinnen. Je leert o.a. stress los te laten en je te concentreren. Samen gaan we op zoek naar manieren van leren, die bij jou passen. En het is  "verplicht" hier veel plezier bij te hebben en fouten te mogen maken- want dan leer je het beste!

Kennismaken?

Kijk op www.jongleer.nl voor meer informatie en bel of mail me voor een kennismakingsgesprek.

Sinds 2000 ben ik een herintreder in het (speciaal) onderwijs. Ik heb zowel jaren op een Mytylschool gewerkt als op het onderwijs voor volwassenen NT1 en NT2 en diverse andere projecten. In 2007 deed ik de DLS ( Davis leerstrategieën) en sinds 2009 ben ik Davis Counselor. Daarnaast ben ik motorisch remedial teacher, Feuerstein mediator, Schrijfdansdocent, Bal-a vis-X beoefenaar en nog meer... Nu werk ik aan de Davis autisme opleiding.

Vaardigheden

DyslexieDyscalculieADD /ADHDODD /NLD /PDD_NOS

Ervaring

 • 2009

  Davis dyslexie/dyscalculie

  jaarlijks aanvullingen en bijscholingen.

 • 2007

  Davis leerstrategieën

 • 2000

  herintreder onderwijs

  BO en SO en volwassenonderwijs