Astrid de Fouw-Vredeveld

Counselor bij Van A tot Zeker te Ouderkerk aan de Amstel

Over Astrid de Fouw-Vredeveld

Gegevens

 • Naam Astrid de Fouw-Vredeveld
 • Gespecialiseerd inDyslexie; Oriënteren; Loslaten; Energiemeter
 • Emailastrid@vanatotzeker.nl
 • Telefoon0651455263

Mijn naam is Astrid de Fouw, Davis counselor bij Van A tot Zeker. Ik ben gehuwd, heb een dochter en een zoon en we hebben een hond, een kleine Labradoodle.

Hoe Davis mij heeft geholpen

Al vele jaren ben ik werkzaam als radiotherapeutisch laborante in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis op de afdeling Radiotherapie, waar ik tot een aantal jaar geleden met veel plezier heb gewerkt. Binnen de grote afdeling heb ik voor 7 jaar lang andere werkzaamheden uitgevoerd. Erg leuk werk was dat, maar helaas kwam hier verandering in door toedoen van collega’s. Om terug te keren op de werkvloer moest ik mijn werkzaamheden van vóór deze periode weer gaan oppakken. Er gebeurde toen veel met mij, maar ik wist niet hoe hier mee om te gaan. Op aanraden van een vriendin, die zelf Davis counselor is en les op de opleiding geeft, heb ik toen besloten mij meer te gaan verdiepen in de Davis methode. Zij vertelde mij dat de Davis methode niet alleen iets kan betekenen voor iemand met dyslexie/dyscalculie, maar ook voor in mijn situatie.

Dit bleek inderdaad zo te zijn, de Davis methode heeft mij inzicht gegeven in mijn doen en laten. Door hier mee aan de slag te zijn gegaan, kreeg ik er meer en meer plezier in om op deze manier met mensen te werken. Uiteindelijk heb ik de gehele opleiding afgemaakt en ben ik nu zowel werkzaam in het ziekenhuis, waar ik weer met plezier naar toe kan gaan, als thuis met het geven van een counseling. Het bijbrengen van de Davis methode aan zowel kinderen als volwassenen geeft mij zeer veel voldoening.

Wat je van mij kunt verwachten

Tijdens de counseling leer ik iemand zijn gave, om in beelden te denken, in te zetten volgens de methode van Ron Davis. Met behulp van de Davis gereedschappen gaan we op een ontspannen beeldende manier werken met klei. Een van de belangrijkste Davis gereedschappen is het leren oriënteren: je aandacht op de juiste manier richten op letters en cijfers. Tijdens de counseling krijg je inzicht in jouw manier van denken en leren.

Na de counseling durf je weer te vertrouwen op je eigen kwaliteiten en capaciteiten!

Meer informatie?

Kijk op mijn website: www.vanAtotZeker.nl
Je kan ook een e-mail sturen naar astrid@vanatotzeker.nl
of bel 06 51 45 52 63

Vaardigheden

GeduldigOntspannenCreatiefMeedenkendSpelling en leesregelsDyslexieDyscalculieOriënteren / Loslaten / Energiemeter

Ervaring

 • 2017-heden

  Werkervaring

  Van A tot Zeker in Ouderkerk aan de Amstel

  Sinds het behalen van mijn diploma heb ik al meerdere kinderen geholpen met de problemen die hun beelddenkende brein op school oplevert. Hier haal ik veel voldoening uit.

 • 1986-heden

  Werkervaring

  MBB'er bij Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam

  Al jaren ben ik werkzaam in het ziekenhuis als radiotherapeutisch laborante, waar ik samen met mijn collega's patiënten behandel. Hierbij heb ik veel patiëntencontact. Mijn persoonlijke doel is om mensen zo ontspannen mogelijk te behandelen in een voor hun zeer zware tijd.

 • 2015-2017

  Opleiding

  Opleiding tot Davis Counselor

  Met succes gevolgd bij DDA Nederland.

 • 1986-1988

  Opleiding

  Radiotherapeutisch laborant MBB

  Na eerder mijn opleiding tot diagnostisch laborant te hebben afgerond, heb ik de opleiding tot Radiotherapeutisch laborant gevolgd in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De opleiding heet tegenwoordig Medisch Beeldvormend- en Bestralingdeskundige (MBB).