Almaz Wijkel

Beeldgaaf

Over Almaz Wijkel

Gegevens

 • Naam Almaz Wijkel
 • Gespecialiseerd inDyslexie - dyscalculie - ADHD
 • Emailinfo@beeldgaaf.nl
 • Telefoon0683357634

Ik ben Almaz Wijkel, moeder van twee beelddenkende kinderen. Via de school van mijn dochter ben ik in aanraking gekomen de DavisĀ®-methode.

Bij mij is 35 jaar geleden dyslexie vastgesteld, waardoor ik op school erg aan mezelf heb getwijfeld. Inmiddels weet ik dat de twijfel niet nodig was. Ik ben een beelddenker en had gewoon een andere manier van leren nodig dan werd aangeboden. Op scholen wordt de lesstof in het algemeen op een talige manier (2D) aangeboden. Deze methode sluit niet aan bij beelddenkers, die behoefte hebben aan beelden (3D). Naast het denken in beelden bezitten ze een gave, ze kijken vaak veel breder en zien meer details, zijn vaak creatief en hebben ze vaak een groot probleemoplossingsvermogen.

In mijn praktijk Beeldgaaf begeleid ik kinderen om ook hun gave in te zetten als kracht. Dit doen we samen op een ontspannen, creatieve manier. We gaan op zoek naar de oorzaak, en door de oorzaak (en niet de symptomen) op te lossen verdwijnen de problemen.

Mijn praktijk is aan huis. In de praktijk kunnen we rustig werken. Door de bosrijke omgeving en de grote tuin zullen we ook veel buiten oefenen.


Voor meer informatie www.beeldgaaf.nl

 

Beeldgaaf

Ik heb ervaringen met het begeleiden van kinderen en tieners

Vaardigheden

DyslexieDyscalculieAD(H)D

Ervaring

 • 2017

  Davis counselor

  DDA Nederland

  Dyslexie, AD(H)D en dyscalculie